Zapečená uzená ryba s rajčaty

thumbs/20050402_2923_small.jpeg
  • uzená ryba (vakuově balená vykostěná uzená makrela je skvělá)
  • asi 3 rajčata
  • listový (nemletý) špenát
  • sýr typu čedar (nahrubo nastrouhaný)
  • máslo
  • trošku hladké mouky
  • mléko
  • lžička kremžské hořčice
  • lžička worčesterské omáčky
  • 1 stroužek česneku
  • sůl, pepř, špetka muškátového oříšku
  • * z másla a hladké mouky uděláme trošku světlé jíšky, sundáme z ohně a pomalu vmícháme lžičku worčesterské omáčky a mléko (množství fakt nevím, tak přiměřeně :) )

    * vrátíme na oheň, prohřejeme a vmícháme 2/3 sýra a lžičku kremžské hořčice, dochutíme solí a pepřem a odstavíme

    * v jiné nádobě rozpustíme trošku másla, v něm lehce osmažíme rozdrcený česnek a přidáme pokrájená rajčata, prohřátou směs přesuneme na dno zapékací misky

    * opět rozpustíme trošku másla a na něm lehce prohřejeme pokrájený listový špenát, po chvíli ho vyklopíme do cedníku a vymačkáme přebytečnou vodu, poklademe jím rajčata a ochutíme muškátovým oříškem, solí a pepřem

    * na směs rozprostřeme rybu

    * prohřejeme sýrovou omáčku a přelijeme jí rybu

    * posypeme zbylým sýrem a dáme zapéct (asi půl hodiny)

    * podáváme s vařenými brambory a bílým vínem

    Dobrou chuť!