Treska s kuskusem

thumbs/20080211_8150_small.jpeg Kuskus je tradiční marocké lidové jídlo. Jedná se o těstovinu z tvrdé pšenice připravenou do formy drobných zrníček. Chutná výborně a příprava je blesková!

Místo navrhované tresky můžete zkusit nějakou luxusnější rybu. S lososem na grilu byl také výtečný.

Suroviny

Pro dvě porce budete potřebovat:

  • filety z tresky
  • 150ml kuskusu
  • 180ml zeleninového vývaru
  • jarní cibulka
  • třešňová rajčátka

Příprava

Uvařte zeleninový vývar a zalijte jím kuskus, promíchejte a přiklopte. Na pánvi připravte tresčí filety. Během jejich přípravy rozčtvrťte rajčátka a pokrájejte jarní cibulku.

Kuskus potřebuje namočit na 5-10min, za tu dobu vsákne veškerou tekutinu a nabobtná. Poté ho načechrejte vidličkou, smíchejte s rajčátky a cibulkou a můžete podávat.



Dobrou chuť!